Smalec do smarowania pieczywa i rehabilitacja smalcu
Smalec do smarowania pieczywa i rehabilitacja smalcu
Smalec domowy wraca do łask.Zza oceanu dochodzą wieści,że smalec jeszcze niedawno wyklęty przez dietetyków,znów jest kupowany i używany do smażenia mięsa.Z punktu widzenia fizjologa i biochemika żywienia ten zwrot jest jak najbardziej uzasadniony.Teoria o szkodliwosci tłuszczow nasyconych,a w tym smalcu,idealnie pasuje do marketingowej strategii olbrzymiego przemysłu spożywczego,który sprzedaje oczyszczone oleje roślinne i margaryny,co w przypadku monopolisty pozwala na intensywne wspieranie tej teorii.Dziś... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Autor
Weronika Swientek
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczywo, jabłka, zdrowe, zdrowe przepisy, chleb, pierogi przepis, boczek, pierogi, warzywa, mięso, kotlety, przystawki, słoik, kotlet, ciasto, diety, susz, dieta, chleb razowy, domowe pieczywo, zdrowe i tanie dania, pieczony boczek, pieczone jabłka, jabłka pieczone, warzywa na patelnie, ciasta z jabłkami, tanie ciasto, łatwe ciasto, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi
Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję