Smalec do smarowania pieczywa i rehabilitacja smalcu

Smalec do smarowania pieczywa i rehabilitacja smalcu

Smalec do smarowania pieczywa i rehabilitacja smalcu

Smalec domowy wraca do łask.Zza oceanu dochodzą wieści,że smalec jeszcze niedawno wyklęty przez dietetyków,znów jest kupowany i używany do smażenia mięsa.Z punktu widzenia fizjologa i biochemika żywienia ten zwrot jest jak najbardziej uzasadniony.Teoria o szkodliwosci tłuszczow nasyconych,a w tym smalcu,idealnie pasuje do marketingowej strategii olbrzymiego przemysłu spożywczego,który sprzedaje oczyszczone oleje roślinne i margaryny,co w przypadku monopolisty pozwala na intensywne wspieranie tej teorii.Dziś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Autor

Weronika SwientekWeronika Swientek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczywo, jabłka, zdrowe, zdrowe przepisy, chleb, pierogi przepis, boczek, pierogi, warzywa, mięso, kotlety, przystawki, słoik, kotlet, ciasto, diety, susz, dieta, chleb razowy, domowe pieczywo, zdrowe i tanie dania, pieczony boczek, pieczone jabłka, jabłka pieczone, warzywa na patelnie, ciasta z jabłkami, tanie ciasto, łatwe ciasto, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi

Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.