Domowy keczup pikantny

Domowy keczup pikantny

Domowy keczup pikantny

Cebulę obrać, pokroić w plasterki i przesmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Pomidory umyć i pokroić w małe kawałki, czosnek obrać i posiekać drobno. Ziarenka ziela angielskiego i goździki zmiażdżyć w moździerzu. Do garnka wrzucić wszystkie składniki oprócz octu. Gotować aż pomidory się rozgotują. Co chwilkę mieszać. Dolać ocet, wymieszać i gotować na małym ogniu około 15 minut. Zdjąć z ognia i wszystko dokładnie zmiksować lub przetrzeć przez sito. Wlać keczup do wyparzonych słoików. Zakręcić i odwrócić do gór... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kanapki, pizza , pizza przepis, sosy, ciasto na pizze, słoik, sos do pizzy, pizza na patelnie, domowa pizza

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.