Nie wiem jak to się stało ,że moja ulubiona szarlotka nie została do tej pory opublikowana na blogu ;) Dość długo byłam zdania , że najlepsza szarlotka to taka upieczona na cieście kruchym. Zmieniłam zdanie, kiedy po raz pierwszy upiekłam właśnie tą wersję . Jest niezwykle puszysta a jabłuszka dodają jeszcze bardziej jej delikatności. Rozpływa się w ustach i jest to przepyszny dodatek do kawy i herbaty o każdej porze dnia i roku :) Składniki: 2 szkl. mąki 3 jajka 3/4 szkl.cukru 2 łyżeczki proszku do pie... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...ładnie wygląda, aż chciałoby się ją zjeść od razu! uwielbiam ciasta z jabłkami:)
Pomysłowo, zamiast marmoladki całe kawałki jabłek. Muszę wypróbować. Pozdrawiam:) http://napiecyku.wordpress.com/
idealne :)wiem że nikt nie przepada za zostawianiem linkow do siebie, ale w innym wypadku ciężko byłoby sie nam wszyskim znależć :)mam nadzieję że sie nie gniewasz :) (u mnie kuchnia moda kosmetyki ) i jeszcze dwa dni konkursu zapraszam link na dole posta :)mybeautyjoy.blogspot.co.uk
a dlaczego wyłożyc mamy tylko połowę ciasta?czy druga polowe osobno pieczemy?
Najpierw pieczemy spód ciasta z 1/2 ciasta , na to jabłka i na jabłka wylewamy drugą część ciasta.