Musli z orzechami, żurawiną, śliwkami i słonecznikiem

Musli z orzechami, żurawiną, śliwkami i słonecznikiem

Musli z orzechami, żurawiną, śliwkami i słonecznikiem

Siemię lniane i śliwki poprawiają perystaltykę jelit. Dodatkowo śliwki są najmniej kaloryczne ze wszystkich suszonych owoców. Takie musli można dodawać do jogurtu lub mleka. Dodatkowo można dodać łyżkę lub dwie miodu wtedy musli będzie słodsze Składniki: 2 szklanki płatków owsianych (nie błyskawicznych) 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/2 szklanki słonecznika 3 łyżki siemienia lnianego (w ziarenkach) 50 g żurawiny suszonej (nie słodzonej) 50 g suszonych śliwek Wykonanie: Na blachę do pieczenia wyłożoną papier... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu IMPRESJA SMAKU

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.