Sałatka ogórkowo - paprykowa

Sałatka ogórkowo - paprykowa

Sałatka ogórkowo - paprykowa

Sałatka ogórkowo - paprykowa na obiad Składniki: 3,5 kg ogórków 0,5 kg cebuli 1 kg papryki np. czerwonej 1 szklanka (250 ml ) oleju 1 szklanka (250 ml ) octu 10% 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki soli 3 łyżeczki pieprzu Wykonanie:  Ogórki szatkujemy w plastry razem z zieloną skórką od jasnej skory. paprykę czyścimy i kroimy w kostkę, a cebulę kroimy w pióra. Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski, wlewamy olej i ocet i dodajemy wszystkie przyprawy: cukier, pieprz, sól. Wszystko razem mieszamy i odstawia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Moim Magicznym Domu

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.