Konfitura jabłkowa

Konfitura jabłkowa

Konfitura jabłkowa

Przepis na : deser

Konfitury są otrzymywane przez smażenie całych lub rozdrobnionych owoców w syropie o dużej zawartości cukru (60-70 proc.), który nadaje im trwałość. Przeciętnie jest to 1 kg cukru na 1 kg owoców. Konfiturę potrzebowałam „na wczoraj”. Pomysł podsunęła mi Natalia, swoim przepisem na Konfiturę z jabłek Babci Luli. Oczywiście, jak to mam w zwyczaju… dodałam coś od siebie.     Składniki:  - 1 kg jabłek ( dałam jonagold)- 500g cukru- sok z cytryny- skórka z cytryny- ½ opakowania galaretki cytrynowej    ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, konfitura, sok, cytryna, śniadanie, galaretka, śniadania, naleśniki, słoik, naleśnik, kolacja, pieczywo, ciasteczka, deser, desery, sok cytrynowy, szybki deser, deser z owocami, dania na gorąco, deser z galaretka, domowe pieczywo, szybkie śniadanie, szybka kolacja

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.