Sylwestrowe świnki

Sylwestrowe świnki

Sylwestrowe świnki

Świnki z drożdżowego ciasta to pyszna i urocza przekąska, która smakuje równie dobrze na ciepło (tak, jem ciepłe ciasto zaraz po wyciągnięciu z pieca, nie, nigdy nie bolał mnie od tego brzuch :) ) jak i na zimno. Jako nadzienie możecie użyć owoców ze słoika, porządnego babcinego dżemu (dobrze wysmażony i bez żelatyny) lub najprościej - Waszej ulubionej czekolady. Ja upiekłam świnki z orzechową Milką. W zależności od wielkości szklanki, którą będziemy wycinać świnki podane proporcje wystarczą na około 15 - 20... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastkozercy

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Autor

Róża Mucha MyśliwiecRóża Mucha Myśliwiec

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciastka , ciasteczka, ciasto, pieczenie, czekolada, babeczki, czekoladowa, muffiny, przekąska, ciasta drozdzowe, drożdżowe, ciasto drożdżowe, słoik, polewa czekoladowa, przekąski, polewa, pyszne ciasto, przekąski na ciepło, owoce w czekoladzie, ciasto na zimno, orzechowe ciastka, ciastka orzechowe, przekąski na sylwestra, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, ciasto z bezami, ciasto na żelatynie, ciasteczka z czekolada, ciasto czekoladowe

Inne przepisy z Ciastkozercy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.