Puree z dyni

Puree z dyni

Puree z dyni

 Pure z pieczonej dyni dodaję do zup, sosów, past i warzyw.Składniki:około kilograma dynisól i pieprzDynię kroimy na kilka sporych kawałków razem ze skórką. Pieczemy przez godzinę w temperaturze 120 stopni. Odcinamy skórkę a miąższ mielimy blenderem. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Nadmiar przekładam do słoików i pasteryzuję. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu prawdziwe jedzenie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

MamiMami

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, puree, puree dyniowe, pieczenie, dynia pieczona, warzywa, słoik, sosy, mielone, pasty, zupa, pasta, przetwory, bez pieczenia, pieczeń z mielonego, mielone z warzywami, sos do mielonego

Inne przepisy z prawdziwe jedzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.