Buraki na zimę

Buraki na zimę

Buraki na zimę

Kolejny przepis na buraczki na zimę, tym razem w zalewie..pomysł pochodzi  stąd. .Ja zrobiłam z połowy porcji. 3 szkl. cukru 1,5 szkl. octu 3 łyżki soli 15 ziaren pieprzu 15 liści laurowych 6 goździków 6 cebul (pokrojone w piórka) 6 ząbków czosnku (pokrojone w plasterki) 6 szkl. wody 6 kg buraków Buraki ugotować w "mundurkach" około 1 godzinę- odstawić do wystygnięcia, zdjąć skórkę i  zetrzeć buraki na dużych oczkach.Składniki zalewy zagotować i zalać zalewą .Wymieszać i zostawić na min... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.