Kolejny przepis na buraczki na zimę, tym razem w zalewie..pomysł pochodzi stąd. .Ja zrobiłam z połowy porcji. 3 szkl. cukru 1,5 szkl. octu 3 łyżki soli 15 ziaren pieprzu 15 liści laurowych 6 goździków 6 cebul (pokrojone w piórka) 6 ząbków czosnku (pokrojone w plasterki) 6 szkl. wody 6 kg buraków Buraki ugotować w "mundurkach" około 1 godzinę- odstawić do wystygnięcia, zdjąć skórkę i zetrzeć buraki na dużych oczkach.Składniki zalewy zagotować i zalać zalewą .Wymieszać i zostawić na min... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...