Sok miętowo-cytrynowy.

Sok miętowo-cytrynowy.

Sok miętowo-cytrynowy.

Jedynym sokiem, który robiłam do tej pory na zimę to sok pomidorowy. Dziś znajoma dała mi  banalnie prosty przepis na sok miętowo-cytrynowy. Myślę, sobie, że będzie dobry z cytryną do obiadu, czy po prostu, aby zagasić pragnienie. A może do mojito? Jest pyszny! SKŁADNIKI: 1 l wody 1 kg.cukru 1 kwasek cytrynowy lub sok z 2-3 cytryn garść zielonej mięty WYKONANIE: z wody, cukru i kwasku zrobić syrop, po rozpuszczeniu cukru syrop zdjąć z ognia, dodać garść zielonej mięty(dla uwydatnienia smaku lekko ją rozgnieś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.