Uwielbiam tego typu pasty warzywne! Idealnie nadają się jako dodatek do pieczywa/ kanapek. Składniki: 1 kg pomidorów 25 dag czerwonej papryki 25 dag cebuli ½ kg jabłek 25 dag cukru sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Warzywa i jabłka umyć. Pomidory pokroić w ćwiartki, dodać oczyszczoną paprykę i pokrojoną w plasterki cebulę. Wlać ½ szklanki wody, gotować i pod koniec wrzucić obrane, pokrojone jabłka. Następnie potrawę rozgotować i przetrzeć, odparować na wolnym ogniu i zmiksować. Dodać cukier cały czas mie... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com