Ogórki z chili

Ogórki z chili

Ogórki z chili

Inspiracja : klik Składniki ( na 1 kg ogórków): 3 ⁄ 4 szklanki octu 10% 2 szklanki cukru 2 łyżki soli 4 łyżki oleju rzepakowego 1 główka czosnku  2 płaskie łyżeczki chili Ogórki obieramy. Z wiekszych ogorków usuwamy pestki.  Przekrajamy wzdłuż na cztery części.  Wkładamy do miski, zasypujemy solą, chili i olejem, dokładnie mieszamy. Zostawiamy na 30 minut.  Następnie dodajemy pokrojony w plasterki czosnek.  Do garnka wlewamy ocet i dodajemy cukier, zagotowujemy i wlewamy miski z ogórk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.