Caponata

Caponata

Caponata

Przepis na tę aromatyczną słodko-kwaśną włoską potrawę znalazłam chyba ze 2 lata temu w Wysokich obcasach. Agnieszka Kręglicka pisała tam o kaparach i przy okazji podała przepis właśnie na caponatę. Zawsze pojawia się ona u nas na stole we wrześniu, to taki smakowity kulinarny koniec lata. Tylko, że ja, w przeciwieństwie do Agnieszki Kręglickiej nie podsmażam bakłażana na oliwie przed dodaniem do caponaty. Bakłażan chołnie tłuszcz jak gąbka, wolę tego unikać. Caponatę z reguły podaje się na ciepło,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarne przygody GatityKulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, seler, pomidor, cebula, warzywa, włoska, seler naciowy, pierś, słoik, chleb, słodkie, pierś kurczaka, kurczak, piersi, pierś z kurczaka, pierś z kurczaka w oliwie, kurczak z czosnkiem, kurczak z papryką , kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, pierś z kurczaka w pomidorach, potrawy z kurczaka, kurczak po włosku, kurczak słodko kwaśny, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, dania z piersi kurczaka, chleb mieszany, dania z kurczakiem, dania na gorąco

Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.