Konfitura Truskawkowa z Miętą i Cukrem Trzcinowym

Konfitura Truskawkowa z Miętą i Cukrem Trzcinowym

Konfitura Truskawkowa z Miętą i Cukrem Trzcinowym

Dżemu i konfitury z miętą robię już od dwóch lat, pewnie kolejne też będę robić. Lubię miętę i nic na to nie poradzę. Konfitury te moje nie są mocno miętowe, więc spokojnie, słoik po otwarciu nie pachnie gumą miętową :) Technika smażenia tak jak wspomniałam w poprzednich postach jest starą babciną metodą, pewnie gości w każdym domu, a dla tych co o niej nie słyszeli, wpisuję ten przepis. W moich konfiturach nie ma zbyt wiele cukru, bo tak lubię. Dlaczego odlewam sok ? Co roku przerabiam 30 kg truskawek, ob... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.