Dżem i sok truskawkowy

Dżem i sok truskawkowy

Dżem i sok truskawkowy

Ostatnimi czasy dostałam bardzo dużo dorodnych truskawek, niestety domownicy nie byli w stanie ich zjeść. Jako, że lubimy dżemy postanowiłam właśnie w ten sposób wykorzystać truskawki. Kiedyś dokładnie taki sam dżem robiła moja babcia i mama. Dzięki zaprezentowanej metodzie uzyskamy nie tylko pyszny i co najważniejsze pozbawiony ulepszaczy dżemik ale także zdrowy soczek.Serdecznie polecam;)  Składniki: 2 kg truskawek 500 gram cukru 3 łyżki masła 2 cytryny Wykonanie: Truskawki wymyć, odszypułkować i odsączy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krakowskie smaki Ani

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.