Leczo z cukinią

Leczo z cukinią

Leczo z cukinią

Przepis na : obiad

leczo z cukinią  Przepis na leczo jest prosty , idealny na późne lato czy początek jesieni, kiedy to na straganach jest pełno świeżych warzyw.  Składniki :  - ok 1 kg cukinii (może być pół na pół żółta i zielona ) - 4-5 czerwonych papryk  - 500 ml wody lub bulionu  - 2 cebule - 2 ząbki czosnku  - 20 g oliwy z oliwek - 1 łyżeczka cukru  - 2 laski kiełbasy (np. podwawelska)   - 500 g świeżych pomidorów obranych bez skórki lub pomidorów z puszki  - słodka papryka , pieprz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aromatyczne Podróże

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.