Sos Ragout bolognese

Sos Ragout bolognese

Sos Ragout bolognese

Jest to typowo włoski specjał, ale świetnie odnajduje się i w naszej kuchni.Sos który doskonale pasuje do różnych rodzai makaronów, do lasagne, chleba i kopytek.Jest uniwersalny i doskonały dla mięsożerców.Łatwy w przygotowaniu, można go zawekować jak i zamrozić.- 600 g mięsa mielonego wołowego- 600 g mięsa mielonego wieprzowego- 2 szklanki wina czerwonego półwytrawnego lub wytrawnego- 200 g koncentraty pomidorowego- 1 litr sosu pomidorowego lub 3 puszki pomidorów, całe pomidory też się nadają- pół litra wywaru... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki

Autor

Pasje Jolki KarczPasje Jolki Karcz

Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mięso, mielone, mięso mielone, zupa pomidorowa, pomidor, makaron, makarony, rozmaryn, kopytka, lasagne, włoska, sos pomidorowy, marchewka, cebula, por , słoik, chleb, seler, sos do makaronu, dania z makaronem, mięso duszone, mielone mięso z warzywami, mielone z warzywami, dania na gorąco, sos do mielonego , sos mięsny, makaron smażony, drugie danie, chleb mieszany

Inne przepisy z Pasje Jolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.