Domowa wędlina-peklowany schab i szynka

Domowa wędlina-peklowany schab i szynka

Domowa wędlina-peklowany schab i szynka

Zachęcam do robienia domowych wędlin, smakują o niebo lepiej od sklepowych, i wiemy co jemy. Wbrew pozorom, robi się ją szybko, nic trudnego, polecam :)  W dzień powszedni i od święta!    2,5 kg  schabu i  szynki 2 l wody 2 łyżki soli peklującej 4 kulki ziela ang. 2 listki laurowe Do pieczenia: olej majeranek czosnek granulki papryka słodka W 2 l przegotowanej, zimnej wody mieszam sól peklową, wlewam do dużego słoika lub naczynia kamionkowego.  Dodaję ziele ang. I listki la... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Takie tam pichcenie

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję