Grzybobranie i co dalej? Jak suszyć grzyby ?
Grzybobranie i co dalej? Jak suszyć grzyby ?
Grzyby suszone - nie wyobrażam sobie bez nich wielu dań i zawsze mam ich spory zapas. Nawet jeden suszony kapelusz borowika potrafi podrasować smak i aromat całego dania. Do potraw wigilijnych i świątecznych grzyby suszone muszą trafić obowiązkowo. U nas w domu zawsze jest na wigilijnym stole kapusta z grzybami , grzyby smażone w cieście oraz pierogi z kapustą i grzybami. Myślę, że w większości polskich domów jest podobnie. Żaden porządny barszcz czy bigos też nie obejdzie się bez suszonych grzybów.&nb... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza
Autor
SmacznaPyza
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
grzyby, susz, zdrowe przepisy, pieczenie, łatwe , zdrowe, warzywa, świąteczne, słoik, świąteczne przepisy, potrawy wigilijne, lekka, jabłka, pierogi przepis, pierogi, proste i szybkie przepisy, kapustą, ciasto, wigilijne potrawy, pierogi z kapusta i grzybami, ciasto na pierogi, bigos, barszcz, zupa, pierogi przepis ciasto, zupa grzybowa, ciasto z bezami, barszcz wigilijny, jabłka pieczone, pieczone jabłka
Inne przepisy z Smaczna Pyza
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję