Papryczki chilli marynowane

Papryczki chilli marynowane

Papryczki chilli marynowane

Lubicie ostre papryczki. Mój najstarszy pierworodny uwielbia. W sklepach zawsze wybiera chipsy STRONG. Dla niego w słoiczku zachowujemy na zimę te papryczki Oczywiście dzielnie pomaga w ich przygotowaniu. Składniki: papryczki chilli czerwone, żółte 4 szkl. wody 3 szkl. octu 1 kg cukru 1 łyżka ziela angielskiego czosnek Wszystkie czynności wykonujemy w rękawiczkach. Papryczki chwilli pozbawiam zielonego ogonka, przekrawam na pół. Usuwam nasionka. Wkładam papryczki do słoików. W garnku gotuję zalewę z wody, oc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MojaQchnia.pl

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.