Bardzo lubię paprykarz i czasem kupuje w sklepie, żeby był w szafce na czarną godzinę, ale oczywiście nie ma to jak samemu zrobiony. Zero konserwantów i wiem co jest w środku i w jaki sposób jest robiony, bo różnie to bywa. Pyszny, wilgotny i można przyprawić tak jak lubimy, łagodniejszy czy bardziej na ostro. Tym razem skorzystałam z przepisu Basi . Chlebek z masełkiem i domowy paprykarz, pycha. Składniki: 1 makrela wędzona 1 woreczek ugotowanego ryżu 1 duża cebul 1 marchew 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki s... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...