Moja bardzo mała aktywność w blogosferze nie oznacza, że przestałam gotować – co to to nie. Wpadłam w wir wekowania ogórków, buraczków i poza tym stałam się posiadaczką działki. Przez ostatni czas każdą wolną chwilkę spędzałam na działce – karczowałam, wycinałam, zbierałam ślimaki, walczyłam z gigantycznymi pokrzywami i ogromną wierzbą. Sporo pracy kosztowało mnie i męża doprowadzenie jej do aktualnego stanu, gdyż teren nie był użytkowany przez jakieś 10 lat, a jeszcze mnóstwo pracy przed nami. ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...Znajdziesz tu przepisy, które z łatwością można przygotować w każdej kuchni. Miło mi będzie jeżeli ugotujesz coś z mojego przepisu. Podziel się ze mną informacją - sprawisz mi ogromną przyjemność. Witaj w Pieguskowej Kuchni