Przepis na : deser
Kandyzowane rajskie jabłuszka chodziły już za mną od bardzo dawna. W zeszłym roku przetestowałam dwa sposoby przetwarzania i tym lepszym chciałabym się z Wami dzisiaj podzielić. Nie jest to trudny przepis, ale wymaga czasu. Ważne jest, aby jabłuszek w garnku nie mieszać, tylko delikatnie potrząsać garnkiem. Dodatkowo podpowiem, że najlepiej się sprawdza garnej o dużej średnicy, niewysoki. Owoce pływają sobie swobodnie i cały proces kandyzowania przebiega sprawnie. Jeżeli macie ochotę możecie wyjąć tak przy... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Znajdziesz tu przepisy, które z łatwością można przygotować w każdej kuchni. Miło mi będzie jeżeli ugotujesz coś z mojego przepisu. Podziel się ze mną informacją - sprawisz mi ogromną przyjemność. Witaj w Pieguskowej Kuchni