Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Przepis na : obiad

Wspaniały obiad dla wielbicieli strączków Składniki • 50 dag fasoli jasia • 30 dag boczku wędzonego parzonego • 30 dag kiełbasy • 1 słoik musu pomidorowego lub koncentrat pomidorowy • 2 łyżki papryki słodkiej • 1 cebula • sól • pieprz • domowa kostka rosołowa (przepis w mojej kolekcji )można dodać inne przyprawy • 1 czubata łyżka mąki • majeranek • olej • masło  Sposób przygotowania 1. • Fasolę namoczyć w wodzie najlepiej na noc na drugi dzień odcedzić  wlać nową wodę i gotować do miękkości 2. • C... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W królestwie smaków Beaty

Autor

Beata12Beata12

Gotuję dla rodziny. Moje największe pasje to pieczenie,gotowanie i wymyślanie różnych potraw oraz fotografowanie.
Prowadzę bloga kulinarnego : http://wkrolestwiesmakow.blogspot.com/
oraz zapraszam na stronę na facebooku : https://www.facebook.com/pages/W-kr%C3%B3lestwie-smak%C3%B3w-Beaty/376942602470849?ref=hl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasola, boczek, kiełbasa, mus, obiad, papryka, słoik, kiełbasa w słoikach, zupa, drugie danie, zupa pomidorowa

Inne przepisy z W królestwie smaków Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.