Przepis na : śniadanie
Nie ma nic lepszego na drugie śniadanie niż chrupiąca granola i kubeczek jogurtu naturalnego. Robiąc domową granolę mieszamy składniki w takie jak lubimy i mamy pewność, że są one zdrowe i naturalne. Granolę podałam z musem malinowym, jogurtem naturalny i świeżymi owocami. Najczęściej nie dosładzam jogurtu, jednak dziecko lubi odrobinę słodyczy, dlatego dodałam mus malinowy. Granola jest również doskonałym dodatkiem do ciepłego mleka. Może również zastąpić niezdrowe przegryzki, wtedy l... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.