Klasyczna szarlotka na półkruchym spodzie
Klasyczna szarlotka na półkruchym spodzie
Dzisiaj bez szaleństw. Klasyk nad klasyki. Zwykła a jakże niezwykła, szarlotka vel jabłecznik na półkruchym cieście. Bez pianki/bezy, bez innych wodotrysków. Kwintesencja jabłek z domieszką cynamonu, dla chętnych z dodatkiem rodzynek i całość okryta ciastem. Takie ciacho, jakie serwowała Wam kiedyś babcia, czy można czasem spotkać w tradycyjnych cukierniach. Pięknie pachnie w czasie pieczenia, mąż wyjada to ciasto wprost z blachy, jeszcze ciepłe. Jeśli lubicie szarlotkę z lodami, to również się tutaj sprawd... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Mieszam w Garnku
Warto przeczytać
Dieta jabłkowa
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Autor
mieszamWGarnku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, tarta, szarlotka, bułki, ciasta z jabłkami, jabłka prażone, ciasto na niedziele, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, dania obiadowe, deser, drożdżowe, jabłecznik, przetwory, zupa, desery, słoik, jabłka, jabłka pieczone, tarta z jabłkami, szarlotka z jabłkami, ciasta z masa, łatwe ciasto, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, drugie danie, tarta na słodko, szybkie ciasto, szybkie ciasto bez pieczenia
Inne przepisy z Mieszam w Garnku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję