Wielkanoc już tuż tuż ale jeśli jeszcze dziś nastawiacie zakwas to powinien ukisić się do niedzieli - spróbujcie żur na prawdziwym zakwasie to zupełnie inny smak! Polecam! Przypominam, że jak wielkanocny żurek będzie fantastycznie smakować w miseczkach chlebowych na które przepis jest tutaj Zakwas na żur wielkanocny Składniki: 10 dag mąki żytniej razowej pół litra przegotowanej ciepłej wody 2 zgniecione ząbki czosnku Do dzieła!!! Składniki ze sobą mieszamy, wlewamy do słoika i odstawiamy w ciepłe miejsce na kilka ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...