Kakaōwka (Kakaowy likier jajeczny)

Kakaōwka (Kakaowy likier jajeczny)

Kakaōwka (Kakaowy likier jajeczny)

Idzie pedzieć, 1 że kakaōwka to je siostra ajerkōniaku, yno że po inkszym fatrze. 2 I niby tam wszysko prawie take same, ale sōm ludzie, co to jak im postawić na stole ajerkōniak i kakaōwka, to zarozki 3 sie ciepnōm 4 na tyn trocha ciymniyjszy keliszek. Nojlepi mieć i jedne, i druge, to mogecie być sicher, 5 że kołżdymu dogodzicie… choć i sam moge być problym, bo trza by mieć jeszcze w barku trocha czystyj i wtedy to już mogōm sie Wōm do dōm ciś 6 i nojbarzi rozbestwiōne bezuchy 7 Co potrza? 6 żōłtek s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Chop w kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

chopwkuchnichopwkuchni

Dzień dobry, mój blog jest pisany po śląsku, choć nie oznacza to, że znajdują się tam tylko przepisy z Kuchni Śląskiej. Jeżeli masz poczucie humoru i lubisz dobre jedzenie, na pewno znajdziesz tam coś dla siebie :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słoik, likier, deser, desery, drugie danie

Inne przepisy z Chop w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.