Cukier różany

Cukier różany

Cukier różany

Wędrując po górach w ostatni weekend trafiłam na piękne krzewy różane, zapach roznosił się cudowny :), a pokrzywy po pas :), na szczęście Renia i Benia mnie wspomogły i mogłam przynieść do domu takie skarby!. Miała być konfitura, ale po namyśle stwierdziłam, że zrobię cukier różany, który będzie pachniał latem i słońcem!. 1. Przyniesione  do domu płatki róż dokładnie przeglądamy i wypraszamy ewentualnych lokatorów. Każdy płatek okrawamy z białej końcówki, pozbawiając je tym samym goryczki. 2. Na 1 szklankę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.