Wędrując po górach w ostatni weekend trafiłam na piękne krzewy różane, zapach roznosił się cudowny :), a pokrzywy po pas :), na szczęście Renia i Benia mnie wspomogły i mogłam przynieść do domu takie skarby!. Miała być konfitura, ale po namyśle stwierdziłam, że zrobię cukier różany, który będzie pachniał latem i słońcem!. 1. Przyniesione do domu płatki róż dokładnie przeglądamy i wypraszamy ewentualnych lokatorów. Każdy płatek okrawamy z białej końcówki, pozbawiając je tym samym goryczki. 2. Na 1 szklankę... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...