Ślimaczki drożdżowe z pistacjami i masłem orzechowym

Ślimaczki drożdżowe z pistacjami i masłem orzechowym

Ślimaczki drożdżowe z pistacjami i masłem orzechowym

Masło orzechowe w słodkim wypieku. Pasuje? No pewnie, że tak! :) Masło orzechowe użytkuję w mojej kuchni często. Głównie w postaci posmarowanych nim szczodrze kanapek . Uwielbiam pajdę świeżego chleba z solidną dawką tej orzechowej przyjemności :) Zdarza się również, że smarowidło to dodaję do ciast i ciasteczek jako nadzienie , składnik masy głównej , czy krem smakowy . Rzadsze jest ogólnie takie zastosowanie masła orzechowego, ale odkąd po raz pierwszy go użyłam jako głównego składnika moje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Grunt to przepis!

Autor

aaasikkkaaasikkk

Zdecydowałam się całkiem niedawno na założenie bloga kulinarnego: ---http://grunttoprzepis.blogspot.com/---

Jego zamysłem jest prowadzenie swoistego wirtualnego notatnika kulinarnego, składającego się TYLKO ze sprawdzonych przepisów na potrawy, które ZAWSZE wychodzą i ZAWSZE rewelacyjnie smakują.

Wcześniej służył mi ku temu zwykły notes z przepisami :) – ale ostatnio coraz częściej zaczyna mi brakować w nim wolnych kartek. Stąd przerzucenie się na wirtualne uwiecznianie dla potomności moich ulubionych przepisów i potraw ;)

Moje motto: gotowanie banalnie proste!

Sprawdź mnie!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, masło orzechowe, drozdzowka, drożdżówki , drożdżowe, ciasto drożdżowe, kanapki, deser, ciastka , babeczki, desery, roladki, tort, ciasteczka, babki, chleb, torty, kanapka, ciasto na niedziele, czekolada, bułki, ciastka orzechowe, tort orzechowy, ciasta z masa, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, bez pieczenia, ciasto na zimno

Inne przepisy z Grunt to przepis!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.