1 kg mąki żytniej ok 1/5 szkl mąki pszennej 1 szkl wody 1 szkl serwatki 25 g drożdży 2-3 łyżki oliwy 2 łyżeczki soli 300 ml zakwasu 2 łyżeczki cukru Zakwas łatwo przygotować: Bierzemy 3 łyżki mąki żytniej i 3-4 łyżki wody, mieszamy w słoiku , odstawiamy. Na drugi dzień dodajemy 3 łyżki mąki i trochę wody, mieszamy i znów odstawiamy. Na trzeci dzień powtarzamy dodawanie mąki i wody. Odstawiamy na kolejną dobę. Wieczorem zakwas przelać do miski, dodać ok 1/5 szklanki mąki żytniej, drożdże rozpuścić w szk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...