Jabłka w płaszczykach

Jabłka w płaszczykach

Jabłka w płaszczykach

   Korzystamy z tego, że jabłka obrodziły, więc zrobimy je tym razem w płaszczykach.Wybieramy 15-20 średnich jabłek, najlepiej słodkich i twardych.   Obieramy i wydrążamy gniazda nasienne.   Aby jabłka zachowały jędrność i nie puszczały soku, w trakcie pieczenia musimy jeugotować w syropie:-gotujemy 3 szklanki wody z 2 szklankami cukru-kiedy syrop zacznie wrzeć wsypujemy 1,5 łyżeczki kwasku cytrynowegoDo tak przygotowanego syropu wkładamy wydrążone jabłka i na małym ogniu gotuje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Autor

MaminekMaminek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, syrop, pieczenie, ciasto, cytryna, sok, jajko, śliwka, słoik, słodkie, ciasta z jabłkami, jabłka pieczone, pieczone jabłka, ciasto ze śliwką, sok cytrynowy, ciasto cytrynowe

Inne przepisy z Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.