Taką paprykę robimy w domu od kiedy tylko pamiętam. Jest jędrna, nie za ostra i nie wymaga pasteryzacji przez co czas jej wykonania skraca się bardzo dużo.Porcja na ok 12 słoiczków 520 ml5 kg paprykiZalewa:3 l wody1/2 l octu3 czubate łyżki soli35 dkg cukruDodatkowo:ziele angielskieliść laurowypieprz ziarnistygorczycaolejWykonanie:Paprykę umyć, oczyścić z ziarenek i pokroić w słupki.Składniki zalewy zagotować ( wszystkie składniki zalewy łączę w jednym garnku, aż do rozpuszczenia soli i cukru a następnie rozl... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...