Pyszne ciasto w formie babki z dodatkiem jabłek i orzechów włoskich Składniki: 2 spore jabłka 2 szklanki mąki (ok. 340 g) 3/4 szklanki cukru 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1/2 szklanki oleju 1 szklanka orzechów włoskich garść rodzynek szczypta cynamonu forma keksowa 28 cm Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Orzechy włoskie delikatnie kruszymy na mniejsze kawałki. Całe jajka razem z cukrem ubijamy do napuszenia . Dodajemy sodę, cynamon i proszek do pieczenia miksuje... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...