Mus z pieczonej dyni na zimę

Mus z pieczonej dyni na zimę

Mus z pieczonej dyni na zimę

Za oknami piękna, złota jesień.  Jesień to w mojej kuchni czas przetworów!  W moich słoiczkach zamykam ogórki, cukinie, pomidory, śliwki.... a także dynię :) Nie ma nic lepszego, niż pyszna, rozgrzewająca zupa dyniowa  w zimę!  :) Co prawda, można  pokrojoną w kostkę dynię zaprosić ale... kto ma aż tyle miejsca w lodówce :) Dlatego w tym roku zdecydowałam się przygotować mus z pieczonej dyni. Teraz wystarczy otworzyć zimą słoiczek, doprawić ulubionymi przyprawami  i rozkoszować się smakiem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Taste Therapy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.