Konfitura z czerwonej cebuli z czekolada

Konfitura z czerwonej cebuli z czekolada

Idealna jako dodatek do mięs lub dań z grilla. Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do serów. Składniki: 1 kg czerwonej cebuli 200 g cukru (ja używam Królewskiego) 200 ml czerwonego wina wytrawnego 3 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka oleju sok z 1 pomarańczy 60 g czekolady gorzkiej (min. 70 % kakao) Sposób przygotowania: Cebule pokrój w piórka i usmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj wino, sok z pomarańczy, cukier, ocet balsamiczny i smaż na wolnym ogniu, aż cebula całkowicie się rozpadnie a płyny odparują. Na sa...

Czytaj dalej na blogu Wielki apetyt

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.