OGÓRKI MAŁOSOLNE

OGÓRKI MAŁOSOLNE

OGÓRKI MAŁOSOLNE

    Polski klasyk! Ostatnio idę ścieżką klasyków, wczoraj było risotto z kurkami francuskie  po polsku, dziś zaś te pyszne ogórki.     Gdy byłam mała zastanawiałam się, jaka jest różnica pomiędzy ogórkami małosolnymi a kiszonymi, ponieważ obydwa rodzaje są przyrządzane tak samo. Odpowiedź przyszła bardzo łatwo, gdy spojrzałam na to z chemiczno-biologicznego punktu. W skrócie jednak chodzi o to, że ogórki małosolne macerują się w zalewie zaledwie 2-3 dni, kiedy kiszone zaś co najmniej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, ryby, ogórki małosolne, wegańskie, ryba, kurki, desery, francuskie, kurki, kapustą, deser, tort, torty, ciasto, ryba w ciescie, ogórki kiszone, słoik, kapusta kiszona, risotto, przetwory, ciasto z bezami, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, pyszne ciasto, łatwe ciasto, ryby w zalewie

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.