Przepis na : kolacja
Bardzo prosty i szybki mus. Bardzo lubię to połączenie tych dwóch smaków. Polecam jest pyszny. Jabłka i gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne. Pokroić na mniejsze kawałki. Do garnka wrzucić owoce i gotować aż owoce się rozgotują. Długość gotowania zależy od rodzaju jabłek i gruszek. U mnie trwało to bardzo szybko. Na koniec dodać cukier i pogotować mieszając cały czas około 3 – 5 minut. Słoiki umyć i wlać gotowy mus, zakręcić. Pasteryzować 10 minut. Pyszny mus z moim chlebkiem tostowym. Wykonanie mu... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl