Kiszone jablka...przysmak Słowian

Kiszone jablka...przysmak Słowian

Kiszone jablka...przysmak Słowian

Kiszonki są  bardzo zdrowym dostarczycielem potrzebnych organizmowi bakterii, podnoszą odporność. Pewnie ucieszy Cię wiadomość, że kiszone jabłka zachowują wszelkie dobroczynne właściwości jabłek świeżych, wzbogacając je dodatkowo o walory właściwe produktom fermentowanym. Składniki; 4 kg niedużych jabłek, kawałek cynamonu, kilka goździków, pieprz, 5 listków laurowych, gwiazdka anyżu, parę ziaren jałowca sól, Po przyprawy zapraszamy do  SKWORCU Wykonanie; Jabłka myjemy. Układamy w słoikach i dodajemy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioły w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.