Przepis na : obiad
Polecam przygotowanie tej bardzo dobrej zupy, smakuje każdemu kto tylko spróbuje. Skład: 500 g włoszczyzny, 3,5 l wody, 5szt. ziela, 5 liści,1 łyżeczka soli, ziemniaki,~500 g wędzonych kości,150 g wędzonki,1łyżka majeranku,2 cebule, 4z. czosnku,2łyżki octu, jajka. Do zabielenia zupy potrzebna jest śmietana 18 % 330 ml , 1 łyżka mąki i szklanka wody. Ziemniaki gotujemy osobno, potem ugniatamy i podajemy z zupą polane tłuszczem ze skwarkami. W osobnym garnku gotujemy bulion z 3,5 l wody... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...