PRZECIER POMIDOROWY NA ZIMĘ

PRZECIER POMIDOROWY NA ZIMĘ

PRZECIER POMIDOROWY NA ZIMĘ

TERAZ KIEDY POMIDORKI SĄ SŁODKIE I PEŁNOWARTOŚCIOWE  I TANIE -DOBRZE JEST  ZROBIĆ PRZECIER NA ZIMĘ-JA ROBIĘ GO CO ROKU I POTEM MAM PYSZNY DODATEK DO ZUP I MIĘS .... SKŁADNIKI: POMIDORKI (MOCNO DOJRZAŁE) CEBULA CZOSNEK VEGETA BAZYLIA (NIE KONIECZNIE) 1-2 PAPRYCZKI OSTRA SÓL PIEPRZ (MOJE MALINÓWKI Z OGRÓDKA) PRZYGOTOWANIE: WSZYSTKO KROIMY NA KAWAŁKI WRZUCAMY DO GARNKA  I GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU PRZEZ 1-2 GODZ AŻ TROCHĘ ODPARUJE,MIESZAJĄC OD CZASU DO CZASU JAK JUŻ BĘDĄ GOTOWE PRZECIERAMY PRZEZ SI... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Swojskie jedzonko

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.