Sałatka z zielonych ogórków z „kurkumą”

Sałatka z zielonych ogórków z „kurkumą”

4kg ogórków (talarki z łupą) 2 duże papryki czerwone (paski) 6 dużych cebul (krążki) Zalewa: 2 szklanki octu 3 szklanki cukru 1/3 szklanki soli 1 łyżeczka gorczycy ½ opakowania kurkumy 4 ząbki czosnku Wykonanie: Zalewę zagotować, na gotującą sypać cebulę, podgotować chwilkę, następnie paprykę podgotować chwilę, na końcu dodać garść pokrojonego liścia selera, pogotować 10 minut, zalać tym pokrojone ogórki i gorące wkładać do słoików, pasteryzować około 5-8min.

Czytaj dalej na blogu Moje Słodkie Piekiełko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję