Jabłecznik kokosowy z chałwową polewą

Jabłecznik kokosowy z chałwową polewą

Jabłecznik kokosowy z chałwową polewą

Z okazji Dnia Mamy pyszne ciasto o smaku jabłka i kokosu polane pyszną chałwową polewą. Ciasto nie tylko pięknie smakuje ale też pięknie sie prezentuje . W sam raz na różne okazje rodzinne. żródło: "Serniki , szarlotki , makowce"Tortownica : średnica 26 cmCiasto: 7 jajek 200 g masła 300 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki ciemnego kakao 5o g wiórków kokosowych i zmielonych migdałów tłuszcz i bułka tarta do tortownicy Wierzch: słoik prażonych jabłek Polewa: ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodkości i nie tylko

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

monikaSmakoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

polewa, ciasto, pieczenie, cukier, tarta, jabłka, kokosowe, chałwa, mąka, kakao, pyszne ciasto, cukier puder, makowce, jabłecznik, sernik, słoik, bułki, ciasto z białek , ciasta z jabłkami, jabłka prażone, jajko, szarlotka, tarta z jabłkami, tarta kokosowa, ciasto kokosowe, pieczone jabłka, jabłka pieczone, ciasto mleko w proszku, mleko w proszku, bułka pszenna

Inne przepisy z Słodkości i nie tylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anula, 24 maja 2013 22:57:01

Musi byc pysze to ciacho:)

GrowingUp, 24 maja 2013 23:17:42

Obłędny;)

COOLinarna Strefa, 24 maja 2013 23:55:06

Świetne ciacho i oryginalny pomysł. :)

Justyna Bąk, 25 maja 2013 00:31:31

musi być pyszny.. jeszcze ta polewa.. mm:)

monika smakoszka, 25 maja 2013 00:37:18

rzeczywiście polewa jest przepyszna , jestem wielką fanką chałwy stąd ten mój zachwyt ;)

gin, 25 maja 2013 22:19:52

Wygląda fantastycznie. Ciekawa kombinacja smakowa :)