Confit z kaczki

Confit z kaczki

Confit z kaczki

Robiąc confit korzystałam z przepisu z Kuchnia nad Atlantykiem i książki Jamie Oliver'a - "Kulinarne wyprawy Jamiego"składniki6 dużych kaczych nóg (Ilość zależy od posiadanego garnka)10 jagód jałowca4 goździki5-6 listków laurowychpęczek świeżego tymianku ( lub ok 2 łyżeczek suszonego)gruba sól morska (ok 11-20 g na 500g mięsa)główka czosnkutłuszcz kaczy ok 2 kg (zależy od wielkości garnkaprzygotowanieMięso włożyć do sporej miski.  Natrzeć solą , posypać tymiankiem. Rozgnieść w moździerzu jagody ja... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję