Składniki: 3 duże gruszki (ok 650-700g) 1 cytryna odrobina wody 1-2 łyżki rodzynek Przygotowanie : Gruszkę umyj i obierz ze skórki. Usuń gniazda nasienne. Pokrój w małe kawałeczki. Wrzuć do garnuszka i wlej 2-3 łyżki wody. Wstaw na dużym ogień. Zagotuj, co jakiś czas przemieszaj. Gdy gruszki zaczną się gotować, zmniejsz ogień. Cytrynę sparz i obierz ze skórki. Usuń wszystkie skórki w środku, wydobywając czysty miąższ. Jest to trochę pracochłonne, ale bardzo się opłaca, bo te białe skórki są lekko gorzkie, ... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...