Tarta z łososiem i szparagami

Tarta z łososiem i szparagami

Tarta z łososiem i szparagami

Sezon na szparagi niebawem się kończy, więc nie prześpijcie ich! Można jeść je na milion sposobów. My proponujemy szybki numerek – tartę. Można je też podawać duszone, smażone lub gotowane, z szynka parmeńską, sosem holenderskim lub berneńskim, fetą, jajkiem sadzonym. Cokolwiek podpowie Wam wyobraźnia… Tylko patrząc na szparagi, lepiej trzymajcie ją na wodzy… Składniki: pęczek białych szparagów płat łososia 1 łyżka masła 1 łyżeczka kozieradki 1 łyżeczka estragonu 1 szklanka śmietany 18% 1 jajko ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu GRUBY WAŁEK

Autor

GRUBYWAŁEKGRUBYWAŁEK

Fajnie, jak jest duży i ciężki, ale liczy się jeszcze technika, pomysły i umiejętność wsłuchania się w potrzeby drugiego człowieka...

Wałek do ciasta. Skoro wałek, to ciasto. Najwięcej pewnie będzie tu w związku z tym deserów. Przynajmniej przez jakiś czas. A ten przyjdzie później też na wszystko inne.

Będzie pysznie i zabawnie.

Proudly cooked in Poland!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, szparagi, jajko, sosy, ciasto, łosoś, cytryna, duszone, koperek, sok, pieczenie, owsiane, płatki owsiane, słoik, szynka, feta, szynka gotowana, sos do jajek, ciasto z masa, ciasta z masa, smażony łosoś, szybki ciasto, szybkie ciasto, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, lekkie ciasto, sposoby na jajko, jak zrobić wodę z cytryna

Inne przepisy z GRUBY WAŁEK

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.