Kiszone jablka korzenne

Kiszone jablka korzenne

Kiszone jablka korzenne

Anioły bardzo zapracowane, ale nie dajemy się...choć z niczym nie możemy zdążyć...kiedy będzie weekend??????A tymczasem przetwory się robią:)Składniki; 4 kg niedużych jabłek, kawałek cynamonu, kilka goździków, pieprz, 5 listków laurowych, gwiazdka anyżu, parę ziaren jałowca sól, Po przyprawy zapraszamy do SKWORCUWykonanie;Jabłka myjemy. Układamy w słoikach i dodajemy przyprawy. 2 litry wody gotujemy z 3 łyżkami soli.Gdy ostygnie zalewamy jabłka. Przykrywamy ściereczką. Jabłka można już jeść po 10-14 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioły w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.