Śledzie kaszubskie Ewy

Śledzie kaszubskie Ewy

Śledzie kaszubskie Ewy

Śledziki w zalewie octowej - 1 duży słoik cebula - 4-5 szt olej - 1/4  szkl koncentrat pomidorowy - 1 puszka mała papryka w proszku - 1/2 łyżeczki cukier - 1 łyżeczka sól pieprz kolorowy Śledziki wyjąć, usunąć końcówki, pokroić na pół. Cebule obrać i pokroić na ćwierć plasterki, wrzucić na rozgrzany olej i dusić do miękkości. Następnie dodać koncentrat wymieszany z 2 łyżkami wody, 1 łyżeczką cukru, paprykę, sól i pieprz. Dodać koncentrat do uduszonej cebulki i razem chwile przesmażyć na małym ogniu. Na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Camilla w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.