Marmolada śliwkowa z czarnym bzem i miętą
Marmolada śliwkowa z czarnym bzem i miętą
Marmolada śliwkowa odświeżona zapachem mięty i sokiem z czarnego bzu, niskocukrowa. Ciekawa alternatywa do ciężkich konfitur wysoko słodzonych i długo smażonych. Sezon śliwkowy w pełni, koniecznie zróbcie kilka słoiczków :) Czas przygotowania: 40 minutSkładniki:1,5 kg śliwek (najlepiej węgierek),500 ml soku z czarnego bzu,250 g cukru,Sok z ½ cytryny,30 g pektyny cytrusowo-jabłkowej,Garść listków mięty.Przygotowanie:Owoce umyć, odsączyć na sicie. W sokowirówce wycisnąć sok z jagód czarnego bzu, śliwki... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ
Warto przeczytać

Lecznicze właściwości czarnego bzu
Coraz częściej mówi się o szerokim zastosowaniu czarnego bzu.
Czytaj dalej...Autor
SzczyptaSmaQ
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sok, ciekawe przepisy, śliwka, cytryna, konfitura, z jagodami, słoik, wegetariańska, przetwory, wegetarianskiego, jak zrobić wodę z cytryna
Inne przepisy z SzczyptaSmaQ
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję