Marmolada śliwkowa z czarnym bzem i miętą

Marmolada śliwkowa z czarnym bzem i miętą

Marmolada śliwkowa z czarnym bzem i miętą

Marmolada śliwkowa odświeżona zapachem mięty i sokiem z czarnego bzu, niskocukrowa. Ciekawa alternatywa do ciężkich konfitur wysoko słodzonych i długo smażonych. Sezon śliwkowy w pełni, koniecznie zróbcie kilka słoiczków :) Czas przygotowania: 40 minutSkładniki:1,5 kg śliwek (najlepiej węgierek),500 ml soku z czarnego bzu,250 g cukru,Sok z ½ cytryny,30 g pektyny cytrusowo-jabłkowej,Garść listków mięty.Przygotowanie:Owoce umyć, odsączyć na sicie. W sokowirówce wycisnąć sok z jagód czarnego bzu, śliwki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Warto przeczytać

Lecznicze właściwości czarnego bzu

Coraz częściej mówi się o szerokim zastosowaniu czarnego bzu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję