Spaghetti po genueńsku

Spaghetti po genueńsku

Spaghetti po genueńsku

Dzień dobry,Ostatnio pokazywałam Wam jak zrobić tradycyjne pesto bazyliowe, a dziś przedstawię Wam przepis na jego wykorzystanie.  Spaghetti po genueńsku to inaczej makaron z zieloną fasolką i ziemniakami gotowanymi w tej samej wodzie polany pesto alla genovese (klasycznym bazyliowym pesto). Danie to pochodzi z Ligurii, regionu na północnym - zachodzie Włoch ze stolicą z Genui. Uwielbiam je za prostotę i szybkość - składniki gotujemy w jednym garnku, potem mieszamy z sosem i możemy podawać na stół ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Chilli Czosnek i Oliwa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję